Rui-Wamba

Formació i coneixement, Sector

Javier Rui-Wambla, Medalla Ildefons Cerdà 2015

Javier Rui-Wambla, president i fundador d’Esteyco i enginyer de Camins, va ser un dels guardonats enguany amb la Medalla Ildefons Cerdà. El lliurament del premi va tenir lloc durant la festivitat de Santo Domingo de la Calzada celebrada pel Col·legi el passat mes de maig al Palau de la Música.

Ildefons Cerdà –enginyer de Camins que dóna nom a la màxima distinció que atorga el Col·legi– és “la personalitat més rellevant de l’urbanisme modern, tot i no haver tingut una formació específica al respecte”, va afirmar Rui-Wamba durant el seu discurs d’agraïment.

El premiat, a més, va parlar de la professió com “l’art de prendre decisions encertades a partir de dades insuficients” i de la figura de l’enginyer de Camins com a “gestors d’incerteses”. Va explicar que són moltes les formes de ser enginyer de Camins i molts els coneixements que es necessiten per exercir aquesta professió treballant en equip. En aquesta línea, va destacar la faceta multidisciplinar de l’enginyer que “ha de ser advocat i economista, i segurament, sociòleg, psicòleg, en ocasions psiquiatra, inclús teòleg per a tractar els designis divins”.

Rui-Wamba, enginyer de Camins des de fa 50 anys, creu que la crisi econòmica actual està transformant la professió per redescobrir que l’enginyeria civil és una professió de nòmades —va assenyalar que el 80% de la facturació d’Esteyco prové de l’exterior— i que és imprescindible evolucionar i adaptar-se a les noves necessitats.

En aquest sentit, va explicar que a Esteyco “estem gestant solucions autènticament innovadores en el camp, ple de futur, de les energies renovables” com ara la seva proposta de torres eòliques flotants en el programa europeu H2020 que “va merèixer la màxima puntuació 10/10 i la primera posició”.

El discurs sencer el podeu llegir aquí.

Escriu un comentari

1 + 5 =