Lexus_Pre-Collision_System_frontal

Mobilitat, Sector

Mobilitat més segura i fiable

La tecnologia avança i amb ella els sistemes d’ajuda a les persones. Avui les innovacions en aquest àmbit es multipliquen i permeten fer més fàcil les accions relacionades amb el transport i la mobilitat.

Recentment, l’empresa Mobileye, dedicada al desenvolupament de Sistemes Avançats d’Assistència a la Conducció (ADAS), ha col·laborat amb Asintra amb la finalitat de promoure l’ús generalitzat d’aquestes solucions en autocars i autobusos i, així, incrementar la seguretat del transport de viatgers per carretera.

El sistema, basat en visió artificial, funciona com a un tercer ull amb atenció permanent a la carretera per evitar els riscos de col·lisió, analitzant  la via per on circula el vehicle i detectant la resta d’usuaris, marques vials i senyals de trànsit.

Aquesta tecnologia ha demostrat la seva efectivitat reduint en més d’un 90% el risc de col·lisió frontal i un 60% en la resta de col·lisions.

A més, el dispositiu està dissenyat perquè s’integri fàcilment a qualsevol tipus de vehicle i que la seva instal·lació no suposi una gran invasió quant a cablejat i ocupació d’espai.

Avançar amb seguretat
D’altra banda, els avançaments a camions en vies secundàries són una de les maniobres més perilloses en les carreteres. Cents de morts es produeixen cada any i és per aquest motiu que la multinacional Samsung ha ideat un sistema audiovisual que pot salvar milions de vides.

El sistema consisteix en una gran pantalla instal·lada en la part posterior del camió que mostra el que hi ha per davant de la cabina del conductor a través d’una càmera. D’aquesta manera, el cotxe que va darrere del vehicle pot observar el que es trobarà a la carretera una vegada inici la maniobra d’avançament.

Aquesta innovació s’ha començat a utilitzar a Argentina, encara que s’espera que en un futur no molt llunyà pugui trobar-se en la majoria de carreteres del món.

Acord amb la Universitat de Berkeley
En les darreres setmanes el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha signat un acord amb l’Institut d’Estudis del Transport (ITS) de la Universitat de Berkeley pel qual ambdues parts col·laboraran en projectes conjunts en temes de transport i mobilitat.

Aquesta col·laboració amb l’ITS, un dels principals centres d’investigació en matèria de transport al món, permetrà l’intercanvi de coneixement i la realització de projectes comuns relacionats amb la mobilitat sostenible i el transport.

L’acord es traduirà en una primera prova pilot, que es posarà en marxa aviat, i que consisteix en monitoritzar trens del sistema de Rodalies per millorar la seva fiabilitat, aprofitant la tecnologia desenvolupada en l’ITS.

Escriu un comentari

2 + 8 =