Gestió d'infraestructures

MOLA, enginy i innovació en l’aprenentatge de les estructures

Passats el Reis ens fem ressò  d’un joc que no és una joguina. El seu nom és MOLA i és el resultat de la inquietud i l’enginy d’uns joves estudiants de postgrau brasilers, que van voler inventar una forma nova  d’ensenyar i aprendre el comportament de les estructures en la construcció. Estan convençuts que pot ser molt útil als estudiants d’enginyeria i d’arquitectura.

mola 3

En què consisteix MOLA: és un model interactiu que simula estructures reals i què permet experimentar el comportament de les estructures arquitectòniques, de manera que es visualitzi i se sentin les estructures amb les pròpies mans.

Un cop van haver desenvolupat la idea a partir d’un prototip, es van llançar a la xarxa a mitjançant la web de crowdfunding brasilera de referència Catarse, per tal d’obtenir els fons necessaris per passar a la fase de producció del seu invent.

Mola camins

Aquest kit permet muntar més de 100 configuracions diferents i reproduir una sèrie de condicions relacionades amb conceptes clau del comportament de les estructures. El projecte, que s’ha vist difós per la xarxa, ha generat una gran expectació i ha transcendit Brasil.

Els joves promotors, tot i que el projecte està en fase de desenvolupament, ja han aconseguit prop de 200.000€ de finançament a través de la plataforma de Catarse, aportats per prop de 1.600 persones, i han rebut el reconeixement amb el Prêmio Brasil Criativo que atorga el Govern de Brasil a través del Ministeri de Cultura.

Fonts: Catarse, Mola Structural Model, Civilgeeks

Escriu un comentari

2 + 9 =