hyperloop-one-dubai-featured

Mobilitat

Hyperloop desembarca a Dubai

Fa molts mesos que seguim els passos del projecte Hyperloop, i ja sabem on serà l’estrena del projecte que revolucionarà el transport de llarga i mitja distància. Dubai seria l’escenari escollit per construir la línia gràcies als acords que han arribat amb els Emirats Àrabs. Tot i que encara no s’ha decidit la ruta que s’establirà, posen com a exemple que un trajecte entre Dubai i Abu Dhabi, que per cotxe ens portaria unes dues hores aproximadament per recórrer els 140 quilòmetres que les separen, podria ser recorregut en tan sols 12 minuts gràcies a la velocitat màxima d’1.130 quilòmetres per hora. Hyperloop promet viatges a velocitats d’1.100 a 1.600 Km/h emprant càpsules que circulen per l’interior de tubs de centenars de quilòmetres de recorregut.

hyperloop_estaciones_dubai_

 

Hyperportal i els Hyperpods autònoms

Els Hyperportal seran com les estacions de trens o aeroports, on els viatgers trobaran diferents portes d’embarcament mitjançant les quals es podrà accedir als Hyperpods. Es tracta de mòduls que oferiran diferents tipus de seients, que aniran a l’interior dels transportadors, i que a més podrien circular per les ciutats com qualsevol vehicle. Serà un mitjà de transport de luxe, les càpsules estaran equipades amb mobles i diferents comoditats per als viatgers, fer esperat en una ciutat tan ostentosa com Dubai.

Altres dos països, Finlàndia i Rússia, també s’han interessat per aquest innovador sistema de transport, però la unió dels Emirats Àrabs és el primer a signar un acord de col·laboració, que també podria incloure la construcció d’un banc de proves d’aquest futurista sistema per transportar persones i mercaderies.

L’empresa nord-americana, Hyperloop One, ja va realitzar sense fallades el passat mes de maig la primera prova a l’aire lliure de la seva tecnologia. Llavors va aconseguir accelerar de 0 a 180 quilòmetres per hora en només 2 segons, però a Orient Mitjà necessitaria multiplicar aquesta velocitat gairebé per cinc. Actualment s’està estudiant com convertir-ho en una realitat detallant les estructures que s’han de construir i la tecnologia que s’ha de posar en funcionament. Encara haurem d’esperar fins al 2020 per veure finalitzat el projecte que revolucionarà el món del transport.

Escriu un comentari

6 + 4 =