UPC

Formació i coneixement

La UPC, entre les primeres universitats del món en enginyeria civil i arquitectura

La Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) és una de les millors universitats mundials en l’àrea d’Enginyeria Civil i Estructural, segons el prestigiós “QS World University Rankings by Subject”. La llista, situa la universitat catalana en el lloc 35 del rànquing mundial –un lloc per sobre del què tenia en la llista publicada anteriorment- mantenint-se entre les primeres 50 institucions del món i en el top 10 europeu. A més, també col·loca els estudis d’Arquitectura i Entorn Construït de la UPC en la posició 22, en la setena a nivell europeu i en líder a Espanya en aquest tipus d’estudis.

En el còmput general, el “QS World University Rankings by Subject” ha situat la UPC entre les 100 primeres institucions mundials en les àrees d’Arquitectura i Entorn Construït –disciplina que s’analitza per primera vegada i que no acostuma a aparèixer en els rànquings internacionals-; Ciències de la Computació i Sistemes d’Informació; Enginyeria Civil i Estructural; Enginyeria de Telecomunicacions, Elèctrica i Electrònica; i Estadística i Investigació Operativa.

Concretament i per matèries, la universitat catalana es manté en el rang 51-100 en les àrees de Ciències de la Computació i Sistemes d’Informació i d’Enginyeria de Telecomunicacions, Elèctrica i Electrònica, encapçalant a més, el rànquing entre les universitats espanyoles i catalanes. Pel que fa a l’Estadística i Investigació Operativa, la UPC escala posicions fins al rang 51-100 –en l’anterior edició se situava entre el lloc 101 i el 150- i es manté en primera posició a Espanya i a Catalunya. En l’àrea de Matemàtiques, continua figurant en el 101-150, mentre que en la d’Enginyeria Industrial, Mecànica i Aeronàutica es troba en el rang 151-200 a nivell mundial i líder del sistema universitari català. Finalment, en el rang 201-250 es situen els estudis de Ciències del Medi Ambient, i en el 251-300 els de Física i Astronomia, ambdós en primera posició a nivell estatal.

El sistema “QS World University Ranking by Subject”

El “QS World University Rankings by Subject” posiciona anualment les primeres universitats de tot el món en una trentena de disciplines diferents. L’edició anterior va analitzar 30 àrees d’estudi, mentre que enguany la llista –publicada a finals d’abril- ha fet el rànquing per un total de 36. A més, a diferència d’altres edicions, on es classificaven les 200 millors institucions de cada estudi, aquest any el nombre d’universitats ha variat en funció de cada matèria, en un total d’entre 100 i 400 institucions segons cada rànquing.

Per entrar a formar part de l’anàlisi en alguna de les disciplines concretes –en aquesta edició s’han estudiat un total de 3.551 universitats d’arreu del món de les quals només 894 apareixen en algun dels rànquings- cal complir amb els següents requisits: haver obtingut el llindar mínim exigit a les enquestes acadèmiques i/o d’ocupadors, superar el límit de cinc anys pel que fa al nombre de documents publicats a les revistes vinculades a la disciplina i oferir programes de grau i màster en aquesta matèria concreta.

En comparació amb el “QS World University Ranking”, el “QS World University Rankings by Subject” utilitza només els indicadors més fiables per estudiar l’excel·lència de les institucions segons la disciplina concreta i tenint en compte que les particularitats de cada matèria fan que les puntuacions variïn en funció de cada camp.

Escriu un comentari

8 + 8 =