Portada de la revista Camins.cat 40

Opinió

El Col·legi avança en la seva transformació

Ja s’ha publicat el número 40 de la revista col·legial Camins.cat. Aquesta és l’editorial signada pel degà Oriol Altisench.

2014, vuit mesos intensos en què ens hem centrat en canvis organitzatius, necessaris per consolidar el nou Col·legi d’Enginyers de Camins tal i com ens vàrem comprometre a fer. L’objectiu ha estat assentar les bases que permetin oferir serveis orientats especialment a la formació i el networking, claus en la millora de l’empleabilitat. Hem reforçat les xarxes de relacions amb organismes i entitats amb la finalitat d’emprendre iniciatives
conjuntes i projectar-nos més enllà. El contacte directe amb els degans d’altres col·legis ja està donant resultats.

Hem reformat i impulsat les comissions tècniques, estructures necessàries per abordar temes d’actualitat amb diligència, valentia i rigor. Les hem reorientat cap a la logística, la resiliència, les TIC, l’eficiència energètica, la mobilitat sostenible, la gestió de residus o el canvi climàtic. Hem de mostrar tota la nostra capacitat innovadora, per esdevenir així més influents i superar els àmbits més convencionals de la nostra professió. Les comissions són una eina imprescindible en la generació de discurs i debat. Així, entre altres posicionaments, hem fet arribar al Ministerio de Fomento el profund malestar per les inundacions de l’estació de l’AVE a Girona. Amb caràcter propositiu i al màxim nivell.

La millora de l’empleabilitat requereix també una millor connexió amb la societat a la qual servim. Per aquesta raó hem renovat la majoria d’eines de comunicació, entre les quals destaca especialment l’impuls definitiu a una nova pàgina web, totalment actualitzada. Comprovareu que en aquest número de Camins.cat el reportatge central és en anglès. És la conseqüència lògica d’una dada que cal considerar: més d’un 12% dels gairebé 3.000 membres del Col·legi d’Enginyers de Camins a Catalunya exerceixen les seves funcions a l’exterior, repartits en més de 50 països. La preparació i la competitivitat d’enginyers i enginyeres per actuar internacionalment està més que demostrada. Ara cal que el Col·legi d’Enginyers de Camins estigui també a l’alçada, adaptant-se als canvis i ampliant la difusió de la revista i el seu àmbit d’impacte, fent-la arribar a prescriptors, empreses, enginyeries i administracions públiques d’arreu.

Aquests canvis han precedit un 2015 en què hem de continuar transformant profundament el Col·legi d’Enginyers de Camins. Podeu veure que tenim clares les prioritats. Ara, per tirar endavant un munt de projectes cal donar un impuls significatiu a la millora del finançament del Col·legi d’Enginyers de Camins a partir d’una distribució més equitativa dels recursos que generem. Ja estem treballant en un nou model.

Us desitjo que el 2015, any de canvis, sigui un gran any. Estic convençut que ho sabrem aprofi tar. Endavant!

Escriu un comentari

1 + 2 =