Infraestructures d'Estat

Formació i coneixement

El Col·legi acull la presentació del llibre “Infraestructures d’Estat”

L’acte ha comptat amb la participació del conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, els autors del llibre Pere Macias i Òscar Oliver, l’editor Xavier Cambra i el degà del Col·legi Oriol Altisench.

Infraestructures d'Estat

Presentació del llibre “Infraestructures d’Estat

Dijous 6 de novembre s’ha presentat al Col·legi el llibre Infraestructures d’Estat. Dels incompliments d’Espanya a l’esperança sobiranista”, dels autors Pere Macias i Òscar Oliver, editat per Dèria Editors i Pòrtic.

L’obra detalla, de forma sòlida i rigorosa, el tracte discriminatori de l’Estat espanyol amb Catalunya en el desenvolupament d’infraestructures alhora que analitza les oportunitats econòmiques i socials que es deriven, en aquest àmbit, de disposar d’un estat propi.

L’acte ha estat inaugurat pel degà Oriol Altisench qui ha expressat el seu desig que els futurs governants tinguin ben present el criteri tècnic a l’hora de planificar i construir infraestructures.

Per la seva banda, els autors han explicat les motivacions que els han dut a la realització del llibre “que vol participar del debat del país d’una manera racional i serena”, ha assenyalat Pere Macias. Macias també ha subratllat que Catalunya necessita unes infraestructures d’Estat pròpies mentre que Òscar Oliver ha matitzat que aquestes han de ser eficients i impulsar l’activitat econòmica del país.

El conseller Santi Vila ha conclòs l’acte remarcant que les infraestructures han de respondre a criteris de rendibilitat econòmica i no a passions i ha assenyalat com a cas paradigmàtic de paralització d’una infraestructura per part del’Estat la línia de Rodalies R3, “víctima d’una desídia tremenda”.

La publicació de “Infraestructures d’Estat” ha suscitat un gran interès i així ho demostren els prop de 200 assistents a l’acte. 

 

Escriu un comentari

3 + 4 =