Mobilitat

Autobusos urbans elèctrics recarregats per inducció

La introducció de flotes d’autobusos urbans elèctrics capaços de carregar-se per inducció, comença a ser una experiència cada cop més freqüent a les ciutats europees. Aquest és el cas de la ciutat anglesa de Milton Keynes on acaba d’arrencar un programa pilot de cinc anys en el qual es provarà aquesta tecnologia i, en cas d’èxit, estendrà l’experiència a altres ciutats del país.

Vuit autobusos elèctrics substitueixen, des del passat 19 de gener, els set autobusos de motor d’explosió que circulaven fins llavors. Els nous vehicles elèctrics recarreguen les seves bateries elèctriques durant les parades establertes de descans que han d’efectuar els conductors. Per això hi ha dos punts de recàrrega, en els quals és suficient amb situar l’autobús a sobre i, en tot just 10 minuts, recarregar dos terços del total de capacitat de la bateria. Suficient per recórrer els 24 quilòmetres de ruta que té cadascun d’aquests busos.

Els nous vehicles permeten oferir el mateix servei que els anteriors, 17 hores diàries i 7 dies a la setmana. Gràcies al canvi dels antics autobusos es calcula que s’evitarà l’emissió d’unes 269 tones de CO2 cada any, a més de suposar un estalvi econòmic d’entre 15.000 i 18.000 euros anuals.

Hi ha projectes similars a Gènova i Torí (Itàlia), a Mannheim (Alemanya), Den Bosch (Holanda). A la ciutat de Màlaga s’espera que el mes de setembre comencin les obres per a la instal·lació de les infraestructures de recàrrega.

En marcha otra iniciativa de autobuses urbanos eléctricos recargados por inducción

Font: tecnocarreteras.com

Escriu un comentari

7 + 6 =