joinup taxi

Formació i coneixement

I si compartim taxi?

Amb poc més d’un any de vida, l’aplicació de mòbil JoinUp Taxi, ideada pels enginyers de Camins Elena Peyró i Alberto López, ja té més de 12.000 descàrregues, compta amb una xarxa de 650 taxistes i ha gestionat més de 5.000 trajectes després del seu llançament a Barcelona, Sabadell, Madrid i San Sebastià, per aquest ordre.

El servei ofereix als usuaris la possibilitat de demanar un taxi, per a ús individual o compartit, per anar a destinacions preseleccionades (estacions de tren, aeroports, estadis de futbol, locals de concerts, etc.) i sense haver de pagar més que en un desplaçament regular –els taxis que es demanen per telèfon acostumen a posar el taxímetre en marxa des que reben l’encàrrec–.

L’Elena Peyró i l’Alberto López es van conèixer a les obres de l’AVE a La Sagrera, on exercien de gerent d’obra i cap d’obra, respectivament. Després de deixar les seves feines i d’invertir tots els seus estalvis, asseguren que encara no han recuperat la inversió, però que l’experiència no la canviarien per res. “Treballar per a un mateix no té preu.” Per als qui s’animin, el seu exemple és d’allò més inspirador.

Consulta més aplicacions (app) sobre mobilitat en transport urbà.

Llegeix l’article complert publicat a Camins.cat nº35 a l’arxiu adjunt.

Escriu un comentari

1 + 4 =