EL_Pallars

Formació i coneixement

Exposició: 100 anys d’energia hidroelèctrica a Catalunya

Ara fa cent anys, l’energia hidroelèctrica va impulsar el canvi en una Catalunya esgotada i dependent del carbó i en un Pallars enfonsat en una profunda crisi econòmica i social.

El CECCP acull del 18 de setembre al 15 d’octubre la mostra ‘El Pallars il·lumina Catalunya (1912-2012) Cent anys d’energia hidroelèctrica, cent anys de patrimoni industrial’.

L’exposició de caire històric i tècnic mostra com el creixement i la diversificació industrial de Barcelona i Catalunya van ser possibles gràcies a la introducció d’avenços tècnics en la producció d’electricitat i l’explotació hidroelèctrica del Pallars.

La visita ens situa cent anys enrere, en el naixement de les primeres grans centrals hidroelèctriques a partir de documents gràfics i audiovisuals, fotografies i objectes originals. Mitjançant la recreació del campament dels treballadors i el despatx d’un enginyer de la Canadenca l’exposició explica l’aportació del Pallars a la industrialització de Catalunya a través de la producció hidroelèctrica.

Si voleu saber més sobre el creixement industrial de Catalunya gràcies a l’energia hidroelèctrica, veieu el documental “La gran aventura de La Canadenca“.

  • Horaris de visita de la mostra: de dilluns a dijous, de 08:30 a 21 hores i divendres, de 08:30 a 17 hores.

 

Escriu un comentari

4 + 7 =