XMD GNG Assembly (Large)

Entrevistes

“Els enginyers de camins estem molt preparats per assumir nous reptes”

Xavier Martí, Enginyer de Camins i CEO de Geesinknorba group

Xavier Martí fa un any que va començar la seva etapa professional a l’estranger. Actualment és Chief Executive Officer a Geesinknorba, una companyia multinacional a Emmeloord (Països Baixos), dedicada a la fabricació de recol·lectors de residus.

Gestiona una companyia de 500 treballadors dedicada a la fabricació de vehicles de recollida de residus, a la seva venda i el seu manteniment. Un canvi d’accionariat en el Grup empresarial on treballava i una oferta per dirigir una de les filials a Holanda el van fer decidir agafar les maletes i anar-se’n a prop d’Amsterdam.

Com a professional sempre ha treballat en el sector ambiental (serveis d’aigua, gestió de residus, energies renovables…). Quan va finalitzar la carrera com a enginyer de camins va decidir especialitzar-se en Enginyeria Sanitària i Ambiental, essent el primer de la seva generació. Passat un any el seu balanç és molt positiu: “He vingut a dirigir una multinacional a un país que no és el meu, amb una altra cultura, idioma… on s’ha d’aprendre a gestionar els treballadors locals no només els holandesos sinó que també els de les altres filials en altres llocs d’Europa i del món. És molt enriquidor, el balanç és molt positiu”.

L’oportunitat de treballar a l’estranger és molt gran ja que obra noves oportunitats professionals: “Jo sí que recomano l’experiència internacional a tothom. Crec que hi ha un moment a l’inici de la carrera professional que val la pena aprofitar per estar fora abans de tenir molts compromisos familiars. També, com en el meu cas, en un altra etapa professional, crec que pot ser una gran oportunitat per les empreses aprofitar la dilatada experiència dels que ja disposem de més mobilitat”.

“Estic molt segur que a Amsterdam pot haver-hi moltes oportunitats pels enginyers de camins”

Començar una nova experiència professional als Països Baixos pot ser una bona opció com explica Xavier Martí: “Els avantatges d’aquest país són diversos, ja que pots treballar en anglès i la seva cultura no és molt diferent de la que tenim a Barcelona. Són una societat molt oberta al món, multicultural, molt treballadora i eficient. I tenen un gran sentit de l’humor!”.

Concretament pels enginyers de camins, Xavier Martí, opina que és un país d’oportunitats ja que “s’estan construint moltes infraestructures i les existents necessiten manteniment i renovació. És també un pol d’atracció per a les noves tecnologies, les empreses mediambientals i les orientades a assumir nous reptes i on els enginyers de camins hi tenim el nostre lloc”.

Escriu un comentari

9 + 4 =