sda

Crònica, Emprenedoria i innovació

Inspirem les futures generacions

Apoderament femení amb les Young IT Girls

Les YITG som joves, enginyeres, apassionades de la innovació i amb ganes de transmetre la nostra passió a les més petites. Aquesta associació, fundada fa un any, va ser constituïda inicialment per 7 enginyeres, dues de les quals de camins, l’Anna Grau, també presidenta, i l’Anna Torralba. Aquest projecte ha significat la unió d’un grup d’enginyeres provinents de diversos àmbits del món de la innovació i la tecnologia.

Algunes de les components de l’associació ens trobem en l’etapa universitària i d’altres ja en el món laboral, però totes tenim en comú que compartim la inquietud de lluitar per la igualtat de gènere i, més concretament, pel paper de la dona en el sector tecnològic, que per experiència pròpia sabem que és ben escàs.

Així doncs, el que oferim és un acompanyament a les nenes a través de les escoles, des de l’etapa infantil fins a les portes del món laboral. Ho fem per mitjà de diverses activitats adaptades a les inquietuds i maduresa dels infants i joves de cada etapa.

Aquestes dinàmiques es troben recollides en un programa en el qual podem trobar des d’activitats que transmeten el missatge que l’enginyeria és divertida i atractiva fins a d’altres per conèixer dones que són referents, més enfocades a trencar estereotips. A més a més, també oferim programes de mentoria i acompanyament en l’elaboració de treballs de recerca o xerrades d’orientació laboral.

Les Young IT Girls volen ensenyar com la tecnologia pot contribuir en la millora del dia a dia de les persones, i concretament les dones, que hi tenen molt a fer.

Creiem que el nostre valor més destacat és que som joves i això ens permet establir un vincle proper amb les nenes per tal que puguin trobar en nosaltres una inspiració per emprendre el seu futur. D’altra banda, també ens centrem a mostrar la vessant humana de l’enginyeria, ja que, en diferència d’altres professions, és difícil veure’n l’impacte directe en la societat.

Així doncs, volem ensenyar com la tecnologia pot contribuir a millorar el dia a dia de les persones i, concretament les dones, que hi tenen molt a fer.

Fins ara, valorem molt positivament la rebuda que han tingut les YITG, tant a les escoles com amb professionals i col·laboradors. A més ha estat un any de creixement de l’equip, incrementat fins a 30 noies i 16 dones referents col·laboradores. Estem molt agraïdes per tot el suport rebut i esperem despertar molta passió tecnològica en les nenes d’arreu.

Escriu un comentari

2 + 4 =