Beques HUBarcelona-FCC per cursar estudis sobre smart city al 2015-2016

Formació i coneixement

50.000€ per estudis sobre smart city al curs ’15-’16

Fins al 27 de febrer de 2015 et pots presentar a les beques HuBarcelona-FCC 

L’aposta de l’Ajuntament de Barcelona per l’estratègia d’innovació urbana centrada en l’smart city és clara i implica tots els àmbits: la mobilitat, la il·luminació, l’energia, l’autosuficiència i les comunicacions, entre d’altres. La incorporació de les noves tecnologies en la ciutat es fa palesa en accions per la millora de la mobilitat com ara la posada en marxa de l’aparcament intel·ligent de les Corts, que monitoritza a través d’una app l’ocupació de 500 places.

En paral·lel, aquest focus en les ciutats intel·ligents també reverteix en la millora de les prestacions als ciutadans, com ho exemplifica el projecte de crear una flota de cotxes sense conductor per portar ancians en el qual hi està treballant l’Ajuntament de Barcelona, junt amb l’UPC, el RACC, Idiada i Urbis.

Aquesta voluntat per convertir Barcelona en una smart city de referència ara arriba també a l’àmbit de la formació amb la convocatòria de 5 beques HUBarcelona-FCC per estudiar a l’estranger. Cada beca està dotada amb 50.000 euros i estan adreçades a universitaris que vulguin cursar estudis de postgrau o màster relacionats amb l’smart city durant el curs 2015-2016.

L’objectiu és oferir la millor formació especialitzada en l’àmbit de les smart cities i, específicament, de l’estratègia de la ciutat de Barcelona. L’Ajuntament farà un seguiment de les activitats de formació dels becats i preveu que els beneficiaris posin en pràctica els coneixements adquirits en projectes d’interès per a la ciutat.

Escriu un comentari

3 + 4 =