Aigua i energia

L’aigua necessita un nou marc regulador

El Dia Mundial de l’Aigua d’aquest any es va celebrar, segons va decidir Nacions Unides, sota l’eslogan format pel binomi “Aigua i Energia”. Amb motiu de la celebració d’aquesta jornada mundial, l’especial “Ecópolis” de Cataluña Construye, blog i publicació que edita i distribueix El Periódico, va convocar un grup d’experts a la seu del Col·legi d’Enginyers de Camins a Barcelona, per debatre, en una interessant taula rodona, sobre el repte al qual s’enfronta la societat actual: sense energia no hi ha aigua i sense aigua no hi ha energia. Nacions Unides ens recorda que no podem permetre’ns polítiques energètiques que no tinguin en compte que l’aigua és necessària per produir electricitat i per a la refrigeració en tots els processos de generació d’energia, o polítiques de l’aigua que no considerin que necessitem energia per bombar l’aigua, purificar-la, transportar-la, pressuritzar-la o depurar-la.

Us convidem a veure aquest vídeo, que resumeix el més rellevant que es va debatre a la taula rodona on, a més del company Joan Compte, membre de la Comissió Aigua i Energia del Col·legi d’Enginyers de Camins, Canals i Ports, van participar Jordi Agustí, Director de l’Agència Catalana de l’Aigua; Jordi Aguilera, director d’Aqualia a Catalunya–Balears; Manuel Navarro, director del cicle de l’aigua a Acciona; Alfredo Gutiérrez, director General d’Aigües Ter-Llobregat i Xavier Latorre, president de l’Associació Catalana d’Amics de l’Aigua.

Escriu un comentari

3 + 1 =