Ana Maria Bordas i Miquel Peiro

Sector

D’assalariats a emprenedors, una iniciativa empresarial d’èxit

L’Anna Maria Bordas (enginyera de Camins i arquitecta) i el Miquel Peiró (enginyer de Camins) van decidir iniciar una nova etapa com a empresaris després de treballar plegats en el projecte del museu d’art contemporani de la Fundació Louis Vuitton a París, on tots dos resideixen des de fa temps. La idea era unir esforços i coneixements per fundar un estudi d’enginyeria i arquitectura, Bordas+Peiro. El primer encàrrec va arribar aviat: participar com a consell tècnic del client en el projecte per al nou campus EDF a Saclay, una obra amb un pressupost inicial d’uns 50 milions d’euros.

“El consell tècnic al client és molt agraït, perquè aprens a analitzar les seves necessitats des d’una perspectiva més àmplia”, comenta Bordas a Barcelona, on l’estiu passat va recollir el premi Joves Enginyers Europeus de l’EFCA. “Penso que és important que l’enginyeria europea sàpiga posicionar-se al món com una enginyeria de qualitat, en oposició a la producció econòmicament més competitiva que poden proposar altres països.”

Al llarg de la seva trajectòria, Bordas+Peiro ha treballat en projectes com l’assistència al client en el “Conservatoire des mécaniques” a Tolosa, la restauració d’un edifici de Canal+ o el disseny d’estacions de metro de la ciutat de Clichy Montfermeil. Van començar sense despatx i ara són 5 enginyers en plantilla i més col·laboradors free-lance habituals.

Fins i tot els han trucat de l’última empresa on havien treballat abans de fundar Bordas+Peiro, Setec, per realitzar els estudis d’estructura d’una part del nou Tribunal de Gran Instància de París, dissenyat per l’arquitecte italià Renzo Piano. Ara el seu repte és consolidar-se en el mercat francès i europeu dintre de l’enginyeria d’estructures i l’arquitectura.

Aquest mes de febrer el Col·legi d’Enginyers de Camins posa en marxa el servei Mentoring Camins, adreçat a tots els col·legiats que, com L’Anna Maria i en Miquel, volen emprendre un nou projecte professional o empresarial. L’objectiu és posar-los en contacte amb col·legiats que disposen d’una àmplia experiència i coneixement i que els ajudaran a facilitar l’èxit d’aquestes iniciatives professionals.

Escriu un comentari

9 + 7 =